Πρακτική Άσκηση

  • Μαραγκουδακη Μαριάνθη
  • Ανακοινώσεις

Σκοπός της πρακτικής άσκησης του ΔΠΜΣ Ειδική Αγωγή είναι να μάθουν οι φοιτητές να παρατηρούν τη συμπεριφορά των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, να αξιολογούν σε παιδαγωγικό επίπεδο αυτούς τους μαθητές, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και μαθήματα και μέσω των παραπάνω δραστηριοτήτων να εξοικειωθούν με το επαγγελματικό έργο του ειδικού παιδαγωγού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παρατήρησης επαγγελματιών ειδικών παιδαγωγών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και την περιορισμένης έκτασης άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων υπό εποπτεία, δηλαδή με την ευθύνη και καθοδήγηση πιστοποιημένου ειδικού παιδαγωγού-επόπτη.  Οι δραστηριότητες, στις οποίες εκτίθενται οι φοιτητές κατά την πρακτική άσκησή τους πρέπει να περιλαμβάνουν παρατήρηση, σχεδιασμό μαθημάτων ή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, συμμετοχή στη διδασκαλία και απαραιτήτως εποπτευόμενη αυτόνομη διδασκαλία όπως αυτή ορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Δικαίωμα για πρακτική άσκηση έχουν οι φοιτητές κατά το δεύτερο έτος των σπουδών τους (Γ’ και Δ’ εξάμηνα).

Οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για επικοινωνία και την υποβολή σχετικών ερωτημάτων.

Παρακαλώ πολύ όπως εκτυπώνετε τα επισυναπτόμενα έντυπα προς συμπλήρωση με την δομή και τα παραδίνετε γνήσια αντίγραφα κατά την ολοκλήρωση της πρακτικής σας στην γραμματεία.

   

Σας καλωσορίζουμε στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ειδική Αγωγή

Email : eidikiagogi@edc.uoc.gr

 

sitemap

Ώρες λειτουργίας

Για οποιαδήποτε απορία - διευκρίνηση επικοινωνήστε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση eidikiagogi@edc.uoc.gr ή στο τηλέφωνο 2831077639 (Δευτέρα και Πέμπτη 10:00-13:00).
 
Διαφορετικά συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ.
© 2024 Διατμηματικό Π.Μ.Σ. στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.